Contacteer ons vrijblijvend: (+34) 965 637 134

Opstalverzekering in Spanje

Hoe krijgen waar je recht op hebt na brand of diefstal? Wat dekt mijn brandverzekering of opstalverzekering in Spanje?

sandra

U komt terug uit Nederland of Belgïe  en stelt vast dat er ingebroken is,…
Hoe kan u alles recupereren waar u recht op hebt? Wel, het belangrijkste is niet te weten wat u dan moet doen maar wat u vooraf moet doen, vooraleer het zo ver is!

U komt thuis na een harde dag werken of na een uitstapje aan zee en wordt geconfronteerd met verkoolde resten. Of u vindt uw voordeur stuk en het huis helemaal overhoop gehaald door een inbreker. Het emotionele trauma is al erg genoeg!  En daarbovenop moet u zich nog herinneren wat weg is. Want u wordt alleen betaald voor wat u zich herinnert.

Hoe geeft u schade aan ? Stel u bent slachtoffer van een zware brand of diefstal. Na dergelijke schade is één van de vereisten van de expert het voorleggen van een inventaris. Van alles wat verloren is gegaan of vernietigd werd. Daarbij moeten zoveel mogelijk facturen voorgelegd worden. Dit lijkt een nachtmerrie, niet?  Documenteren is ontzettend moeilijk, maar u herinneren wat u had nog moeilijker!

De oplossing is, vóór de schade, een inventaris van de inboedel op te maken waarin een beschrijving staat van elk stuk en de waarde ervan. In elke kamer van het huis. En ja, u moet alles noteren. Van decoratie tot kledij, meubels, lampen, spiegels, elektrische toestellen,... In de meeste gevallen zal u ontdekken dat de inhoud die u opgegeven heeft vele duizenden euro’s lager ligt dan de realiteit. Bereken het totaal van de inventaris en vergelijk met het kapitaal van de inhoud in uw polis. Laat een aanpassing van het kapitaal berekenen en u zal verrast staan. Als u bv. uw inboedel met 20 000,  30 000 of meer euro verhoogt, gaat uw jaarlijkse premie niet zoveel naar omhoog. Maar in het geval er iets gebeurt, bent u niet langer de verliezer!

Een andere of beter bijkomende strategie om deze inventaris op te maken, is een video of foto reportage. Dat is gemakkelijk en snel! Een extra voordeel van beelddocumentatie is dat u, bij schade, door de expert (perito)  minder bewijzen d.m.v. facturen zal worden gevraagd. De meeste experts stellen hun eisen wat lager als ze kunnen zien op foto of film dat deze zaken ook écht aanwezig waren in uw huis vóór het schadegeval. Bewaar in elk geval de facturen van uw spullen, .... Begrijp dat hoe meer informatie de experts van u krijgen, hoe correcter u vergoed kan worden. Aankoopdatum, kwaliteit, waarde,... zijn niet steeds af te leiden van een foto of film.

Natuurlijk gaat, als uw huis afbrandt, al dat materiaal ook mee in rook op. Zorg er dus voor dat uw foto’s of video of inventarislijst op een veilige plek liggen (een kluis of een kopij bij vrienden), of dat u een externe back-up hebt.

Als u veel waardevolle objecten of juwelen bezit,  dan raad ik aan om dit apart in de polis te vermelden met een korte beschrijving van elk stuk. Dit om problemen bij schade te vermijden.

Een laaste advies! Wijzig niks aan de veiligheidsnormen die u eerder in de polis opgegeven hebt. Stopt u met het contract met de alarminstallatie? Verhuist u tijdelijk uw inboedel naar een opslagplaats, gastenverblijf, tuinhuis,.. omdat u veranderingswerken in huis doet,..? Verwijdert u de grillen voor de ramen? Meldt dit aan uw verzekeringsagent. Dit kan een verhoging van het risico zijn, en in de algemene voorwaarden van alle polissen staat dat u elke verhoging van risico moet vermelden aan de maatschappij,... of dat dit reden kan zijn voor niet- vergoeding of slechts gedeeltelijke vergoeding. 

Wacht met dit alles niet tot het te laat is! Contacteer ons, wij helpen u om de juiste brandverzekering of opstalverzekering af te sluiten!

Meer informatie? Bezoek onze website?

Prijsopgave aanvragen opstalverzekering in Spanje

Grupo Xandra verzekeringen

De allerbeste verzekeringen van DKV & Zurich in Spanje, expertise op maat én persoonlijke service in eigen taal.

Grupo Xandra verzekeringen

De allerbeste verzekeringen van DKV & Zurich in Spanje, expertise op maat én persoonlijke service in eigen taal.